Wederom 3 punten vör die doospelse vrullie!

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag stond FCV Venlo op het programma. Een bekende tegenstander voor in ieder geval onze MO17-trainsters. M. uit Venlo dacht zeker: oh nein die Fredje weer…

Om iets over half 2 luidt het start signaal, niet wetende wat ons staat te wachten. De elite-supporters nemen plaats op de reservebank, maar misten nog de proemenvlaai. 

Direct met aftrap is het zichtbaar: de blauw-witten willen voetballen. Heer en meester in de eerste 3 minuten, die greun hebben de bal nog niet aangeraakt. In de 4e minuut weet Jans onze mid-mid Nao te vinden, die maar eens uithaalt. Huts, 0-1 Ospel.

Venlo heeft eindelijk de bal (aftrap), maar Ospel is sterk aanvallend. Binnen mum van tijd rolt de bal weer tussen de Ospelse veut. In minuut 7 krijgt Noa de bal door Finn in de 16 aangespeeld en ‘slide’ de bal er zo in, 0-2. 

Ospel is los, hutje mutje rond de 16 van de tegenstander leidt uiteindelijk tot een corner. Perfect legt Finn de bal in de voeten van Noa, die niets anders weet te doen als een hattrick scoren, 0-3. Je zou zeggen dat ze een pilletje had genomen van te voren… 

Slechts een minuut later is het weer raak. Het is erg druk rond de 16, maar Angelique maakt juist de ruimte. Ze wordt aangespeeld en besluit om van zo’n 20 meter afstand maar eens te schieten, hoog (een echt Angelique balletje) over de keeper - raak, 0-4.


Alle remmen zijn los bij de meiden. Door het 442 systeem van de tegenstander kan Kris (onze voorstopper) fijn hoog mee voetballen. Ze besluit in minuut 21 dan ook eens een eigen solo actie te starten. Maar liefst 3 speelt ze uit en scoort vervolgens, 0-5. Een mega trotse Daniëlle, want “det kindj heet nog noets gescoord”. 

We blijven maar doorgaan. In 26e min pakt onze turnster ook even haar moment, met die spillebeentjes glipt ze overal tussendoor, 0-6 Levi.

4 minuten later is het de beurt van Finn. Onze spits, met de zuk oppe inkels, wilde ook nog even laten zien dat ze ook náást de keeper kan schieten, 0-7.

De trainers denken dat dit de ruststand gaat worden, totdat we in de 40e min nog schot door Noa op de lat komt, Yara perfect door op de keeper loopt haar te slim af is, 0-8.

Rust. Oja. Cato heeft perfect de 0 gehouden. 


Over de 2e helft kunnen we kort en bondig zijn. De ranja in de rust heeft niet genoeg power gegeven. 

In de 57e minuut weet Yara nog éénmaal te prikken na een mooie corner van Jans, 0-9.

Daarna wil het Ospel niet meer lukken. Niet erg, er moet ook nog ergens op getraind kunnen worden.

Top wedstrijd van de meiden, goed voetbal, ijzersterke verdediging en wereldkeeper(s) op goal. 

Wij pakken (snack)schaal.


Tot in november. 

PS. De core-training (foto) heeft mooi z’n vruchten afgeworpen!

Volg ons op Facebook