Naam: Senna de Leeuw
Bijnaam:
Scheenbeschermer Senna
Geboortedatum:
30 december 2000
Opleidingen/Beroep:
HBO Facility management / Kalkoenen laden en andere werkzaamheden bij Pluimveeservice Jacobs, daarnaast linksom rechtsom een beetje beunen bij d’n boer
Positie:
centrale (verdedigende) middenvelder
Been:
Rechterscheenbeen
Schoenmaat:  
44
Instagram (voor de fans):
@sennadeleeuw_

Waarom deze bijnaam?
Tsja, dat is eigenlijk een vraag die je aan SVO4 zou moeten vragen, die hebben mij daarnaar omgedoopt. Laten we het erop houden dat een bal met de voet aannemen ook zo doorsnee is, om dan toch onderscheid te maken moet je creatief worden in je voetbalspel.

Favoriete club binnen Nederland:
AFC Ajax.

Favoriete club buiten Nederland:
Tottenham Hotspur.

Omschrijf jezelf als voetballer:
In mijn hoofd vaak Johan Cruijff, alleen moet ik helaas toegeven dat zich dit niet in het voetenwerk uitspreekt. Ofja klopt dus eigenlijk wel want ik denk niet dat Cruijff nog veel goede acties in zijn hoofd uitdenkt op het moment. Nee, ik ben niet de meest technische. Er is uiteraard ook veel concurrentie binnen het 4e van Ospel, want bovenin meedraaien in de 6e klasse (lees kelderklasse) is niet voor iedereen weggelegd. Ga wel graag mee naar voren en dan wil het ook nog wel eens af en toe lukken om te scoren met kop, rechtervoet (stijf rechts) of dus scheenbeschermer. Wordt nog wel eens gezegd: ‘die dikke harses heb je niet voor niks gekregen’. Met die uitspraak ben ik het zeker eens dus als de mogelijkheid bestaat kop ik graag een balletje. Vind het zelf heerlijk om een tegenstander te hebben die net iets sneller is, waardoor je tot het zuurstof van je zevende long moet gaan. Na 90 minuten voetballen is het lekker om gewoon gesloopt te zijn.

Heb je een bepaalt ritueel voor de wedstrijd?
Uiteraard. Voor de wedstrijd kan bij mij  de ‘kaoje cassis’ uit de fles niet ontbreken. Ook op away-days waar we ergens in de nacht moeten verzamelen bij de kantine. Zeker een aanradertje hoor.

Hoe denkt je huidige trainer over je ?
Voor de gelegenheid heb ik de man himself maar even gebeld. Timourinho Meulen had er na ongeveer een 2 minuten nadenken en beledigen het volgende over te zeggen: goede speler die ook zeker voor de derde helft een aanwinst is. Dankje trainert.

Wie is de beste trainer die je gehad hebt in je voetbalcarrière en waarom?
Omwille van een basisplaats lijkt het me niet meer dan handig om te zeggen: Luuk van Deursen en Timo Meulen. Als ik verder aan trainers denk is de basis van bijna ieder lid van RKSVO wel bij de legende Jan Caris begonnen. Ook de enige echte Wim van Rooijen vond ik een fijne trainert. Mocht je ooit ambities hebben, het 4e pakt meer punten dan het 3e, dus je kan altijd op gesprek komen Wim. We zoeken immers ook nog een vlagger.

Beschrijf je mooiste goal:
Dan ga ik toch voor een goal uit de jeugd, waar ik in de laatste 2 minuten met een 4-5 achterstand tegen de Duitsers uit Dind’j de bal vanaf de rechterkant op ongeveer 40 meter door de lucht achter de keeper kreeg. Eerlijk is eerlijk, het was eigenlijk gewoon een mislukte voorzet maar dat moet je maar even vergeten. Toch een puntje gewonnen en vooral dat Dind’j met twee punten minder terug naar de verkeerde kant van de rivier mochten reizen.

Grootste voorbeeld binnen RKSVO:
Dit is natuurlijk niet zo een moeilijke vraag, dat kan er maar een zijn: Joey de Bruin

Beste speler waar je mee gevoetbald hebt:
Ik had het geluk dat ik een keer met het 6e mee mocht doen, en toen heb ik met de enige echte Maarten Donkers in één team mogen staan. Over legendes gesproken.

Tip voor de spelers van het 1ste:
Ook dit is niet zo moeilijk, begin en eindig de opbouw bij Joey. Alleen dan wordt je kampioen. Voor penalty’s en directe vrije trappen is ook hij de man. Ohja en mochten jullie dan ooit kampioen worden, dan een kratje met koude budjes op de platte kar. Lekker man.

Beste snack van de kantine allertijde?
De tostiburger. Tot grote verbazing van velen uit het assortiment verdwenen. Kom terug alsjeblieft, we missen je.

Beste speler van de wereld op dit moment?
Ik twijfel tussen Frenkie de Jong en Mike van der Hoorn.

Wat is de belangrijkste helft?
De derde! Fijn de blunders en misstanden van helft 1 en 2 weer vergeten, en werken aan de teambuilding. Ik ben ervan overtuigd dat met een goede derde helft de eerste en de tweede een week later ook weer een stuk beter verloopt.

Een leven zonder voetbal is:
Een vis zonder water, Het 4e zonder een grote hoeveelheid toeschouwers, Paultje P zonder schwalbes, Hockey zonder paupers, moet ik doorgaan?

Raad jij het ABCD-voetbalkamp aan voor de jeugd? Waarom?
Zeker weten! Een week lang elke ochtend voetballen en daarnaast zoveel meer activiteiten die in de middag en avond georganiseerd worden. Op de laatste dag een feestavond en ook de interne competities zoals bijvoorbeeld voetvolley en tafelvoetbal zijn leuk om aan mee te doen. Daarnaast hangt er gewoon een gezellige sfeer tussen spelers en leiders waardoor het een week die voor je het weet weer afgelopen is. Na acht jaar mee geweest te zijn zou ik het voetbalkamp aan alle spelers aanraden.

Mikky Kiemeney of Annekee Molenaar?
Dat is natuurlijk Mi.. nee ik ga deze antwoord niet bevragen.

Heb je nog tips voor RKSVO?
Ik ben op het moment tevreden lid. Zorg ervoor dat het een club blijft voor alle leden.

Quote van de week:
In voetbal is het simpel: je bent op tijd of je bent te laat. Als je te laat bent, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt.

Volg ons op Facebook