Fritz van Thuyl krijgt opvolger (1960)

In 1960 nam Frits van Thuyl na 7 jaar afscheid van R.K.S.V.O. Hij droeg het voorzitterschap over aan Jan Timmermans. Deze voorzitter had meteen de eer het nieuwe veld in gebruik te nemen. Deze accomodatie werd geopend op 21 Augustus 1960 door burgemeester Spiertz.

Aanvankelijk werd gebruik gemaakt van een speelveld met een echt kleedlokaal (dus geen kippenhok meer). Later kwam er nog een veld bij. Tevens kon men vanaf toen gebruik maken van een mooie lichtinstallatie.

Op 4 juni 1961 wordt R.K.S.V.O. 2 voor de eerste keer kampioen. Dit kampioenschap word behaald in de derde klasse T.

Oprichting jeugdafdeling (1963)

De eerste jeugdkampioen van Ospel was deze B1. Zij behaalden hun kampioenschap in het seizoen 1963 / 1964. De jeugd werd in de eerste twintig jaar veel tekort gedaan. Met dit kampioenschap veranderde de instelling ten opzichte van de jongeren. Echter pas veel later zou de broodnodige jeugdafdeling worden opgericht.

Gerrit Engels neemt hamer over (1965)

In 1965 neemt Jan Tinnemans afscheid als voorzitter van voetbalvereniging R.K.S.V.O.
Van Jan Tinnemans word gezegd dat hij vooral gewaardeerd werd om zijn groot enthousiasme waarmee hij de club heeft geleid. Bovendien maakte de club in die tijd een moeilijke periode door. Jan Tinnemans was een van diegenen die er hard voor heeft gewerkt dat de club bleef bestaan.

Zijn opvolger werd Gerrit Engels uit Meijel. Hij werd officieel als voorzitter gekozen op 14 oktober 1965. Het seizoen '65/'66 kan sportief gezien niet erg best genoemd worden. Uit de boeken blijkt dat de eerste overwinning van SVO 1 pas behaald werd op februari 1966.

20 jarig bestaan (1968)

1968 was ook in een ander opzicht een mijlpaal in de geschiedenis van R.K.S.V.O.
Er werd in dat jaar namelijk het 20 jarig bestaansfeest gevierd.

Als feespaviljoen werd "De Port" (tegenwoordig Het Pannekoekhuis) uitgekozen en er werd eerst een receptie gehouden die door zusterverenigingen, de ruiterclub, en harmonie bezocht werden.

Volg ons op Facebook