Start voetbal in Ospel

Het begon allemaal zo ongeveer in 1922 met het voetbalgebeuren in Ospel.
Dat kan niet, zullen de goed oplettenden onder u denken. Inderdaad, een club die in 1998 haar 50-jarig jubileum viert kan nooit ruim 70 jaar daarvoor begonnen zijn. Toch begon toen de voetbalclub te draaien in Ospel. Destijds heette die club echter Olympia.

Olympia speelde in een oranje shirt met zwarte kraag en zwartebroek.
Eerst speelden ze op een terrein; Oppe hei (De Geheugden) en nadien op de Klaarstraat op een perceel land van Ciske Veugen, rechts van de huidige Hennesweg. Dit tot verdriet van Pastoor Caris vanwege de blote knieën en van een over de weg passerende pater die de grond veel te goed vond om op te voetballen!

De Club kende de gebruikelijke ups en downs en ging zo rond 1932 ter ziele.
Maar in 1934 pakten enkele jonge kerels zich bij elkaar en richtten voor de tweede keer de club Olympia op.

De zaken werden goed aangepakt. Men zorgde ervoor dat er een bestuur was met een heuse voorzitter. Dat was in die tijd Harrie Verstappen (vader van Jo) die later trainer zou worden van R.K.S.V.O.

De club speelde in die tijd in dezelfde shirtjes als het vorige Olympia; Oranje shirt met zwarte V-hals, zwarte broek, en zwarte sokken. (andere kleuren waren er niet)

Tijdens de oorlog (1940-1945)

Tijdens de oorlog werden er ook nog wedstrijden gespeeld op een veldje bij "Veuges-Sjeng". Dat was tegenover Bertus Vossen, waar ook alle benodigheden en materialen lagen. Later werd dat ook nog het clublokaal. Veel verhalen zijn er helaas niet van bekend gebleven.

Ook weten we niet meer onder welke naam deze club gespeeld heeft. De spelers waren vooral studenten die buitenshuis studeerden en die, als zij in Ospel waren, een balletje wilden trappen. Ook deze vereniging strandde na twee jaar. Vlak na de oorlog deed Harrie Geurtjens (had de kapper) een poging tot heroprichting van de voetbalclub. Deze club zou Irene gaan heten en er waren al shirtjes gekocht. Ze zouden echt nooit gedragen worden, want er was te weinig animo. De shirtjes werden doorverkocht aan Meijel. Bovenstaand verhaal kon echter door de naaste familie van Geurtjens niet bevestigd worden.

Volg ons op Facebook