Toevallig staat de derby RKSVO 6 – Eindse Boys 4 ook dit weekend weer op het programma. De heen wedstrijd van dit seizoen (Oktober 2022) had voor RKSVO 6 wellicht niet de beste uitslag, vruchtbaar was deze dag echter wel. In de kantine van D’indj werden de eerste contacten gelegd met Fortuna Sittard. Jordy Joosten, voormalige lid van RKSVO en huidig lid bij Eindse Boys is ook werkzaam bij Fortuna, dus daar werd een idee geboren.  

Het idee was om de scheidsrechters van RKSVO mee te nemen op een veldtrip naar Sittard. Een wedstrijd bezoeken als dank voor de vele wedstrijden die deze heren fluiten op de zondag en een enkele ook nog op de zaterdag bij de jeugd. Met het WK voor de deur en de winterstop die volgde, liet het uitje even op zich wachten. Maar na de winterstop werd dan toch snel de thuiswedstrijd tegen FC Twente gekozen als meest geschikte datum. Met maar liefst 8 scheidsrechters en 1 potentiële scheidsrechter (huidige bestuurslid Patrick de W.) vertrok het clubje rond kwart over vijf richting Sittard. Er werd gehoopt op 3 punten voor de thuisploeg, een drankje voor, tijdens en na de wedstrijd en als het erg mee zat ook een bamischijfje. Of is het bamiblok?  

Na de busrit en een korte wandeltocht was de ingang van het stadion gevonden. Even later was het eerste drankje een feit. Nog net voor het begin van de wedstrijd waren we op de goede tribune. Dat was alweer gelukt. De stoelen op de hoofdtribune vielen in de smaak en we gingen er dan ook goed voor zitten. Beide supportersgroepen lieten zich goed horen in het stadion en de sfeer zat er dan ook goed in. De sfeer wel, het voetbalniveau helaas niet. De eerste helft was FC Twente meer in balbezit, maar was het de thuisploeg met de grootste kans. Helaas kwamen de groen-gele niet tot scoren en stond de brilstand nog op het bord na 45 minuten.  

In de rust werd er druk gediscussieerd over het spel, en de verwachting was dan toch ook dat het de tweede helft beter moest gaan. De eerste helft bood perspectief. Helaas gold dat nog meer voor de uitploeg. Na enkele mooie acties liep FC Twente uit naar 0-3. De eerste uitoverwinning sinds oktober vorig jaar en uitgerekend tegen Fortuna.  

Waar bij RKSVO onze elftallen eerst moeten winnen voor een snackschaal, lijkt deze regel niet te bestaan in Sittard. We werden in de businesslounge getrakteerd op enkele lekkere snacks en zelfs een verdwaalde bamischijf werd gevonden samen met een passend brouwsel. Na enkele van deze versnaperingen werd er nog een foto gemaakt en werd de weg naar huis ingezet. Op de trap werd nog even bijgepraat met de scheidsrechter van de wedstrijd, maar veel tijd was er helaas niet. Na wederom de korte wandeltocht en busrit was iedereen weer thuis.  

Overal kunnen we dan ook niet anders concluderen dat dit avondje uit als een enorm succes wordt ervaren door alle de aanwezigen. Enkel de 3 punten voor de thuisploeg werd niet afgevinkt de overige doelstellingen werden behaald.  

Als coördinator van de scheidsrechters wil ik graag nogmaals benadrukken, jullie zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging en jullie maken het mede mogelijk dat voetballers & voetbalsters kunnen voetballen. Scheidsrechters van RKSVO, super bedankt wederom voor de getoonde inzet, behulpzaamheid en de vele wedstrijden. Mogen we hopelijk nog vaak van jullie diensten gebruik maken. 

Daarbij wil ik Jordy & Fortuna Sittard, via deze weg ook bedanken voor de mooie avond.  

Paul Peeters – Coördinator Scheidsrechters RKSVO