Prins Bas II en Prinses Pauline nieuw Prinsenpaar van de Vlikkestaekers

In een volle zaal van Hotel & Eetk’fee De Vlik in Ospel zijn zaterdagavond 26 november 2022 de 36-jarige Bas Geuns en zijn 35-jarige Pauline uitgeroepen als het nieuwe Prinsenpaar van de Vlikkestaekers uit Ospel. Bas is de 51e Prins van de Vlikkestaekers en zal als Prîns Bas II dit jaar vooropgaan.

Bas en Pauline zijn woonachtig in Ospel samen met hun twee kinderen Elin (7) en Kjell (4). In het dagelijks leven is Bas financieel controller bij Custers Hydraulica in Venray en is Pauline werkzaam bij de Mutsaers stichting in Baexem als systeemtherapeut. Naast hun gezinsleven en baan maken Bas en Pauline zich ook nog op allerlei andere vlakken verdienstelijk binnen de Ospelse gemeenschap. Zo speelt Bas als spits bij RKSVO 6 en is hij ook lid van de financiële commissie van de deze club. Hij is penningmeester van Tour d’Oospel, organisator van gemeentekwis NederWEET, bierfestival De Prins en tuinfestival Baspop, oprichter van Vastelaovendjvereiniging De Baggesnoête en meesterbrouwer van brouwerij ’t Raokeliêzer. Met de Knikstevels neemt hij ieder jaar deel aan de Ospelse Optocht en sinds dit seizoen is hij medeverantwoordelijk voor het filmpje van de Prinsenuitroeping. Hij zong menig schlager met zijn neefjes in Dao Geuns en acteerde jarenlang met de bonte avondgroep CV Ketel op de Ospelse bonte avonden. Dat deed Pauline ook en daarnaast is zij bestuurslid van buurtvereniging De Schepengraaf.

Bas is de 6e Prins binnen zijn familie aan vaderskant en de 4e Prins binnen zijn familie aan moederskant. Bas kan dus met recht zeggen dat het Vastelaovendj vieren hem met de paplepel is ingegeven.

Daarom hebben Bas en Pauline ook de orde van “De paplepel” ingesteld en zullen ze regeren onder het motto: 

Bringtj hieël Doospel oppe huuëgdje det het weer maag. Veertj, same, hî-j, vandaag!!!

Op zondagmiddag 27 november 2022 zullen Bas en Pauline worden ontgroend vanaf 15:00 uur in de kleine zaal van Hotel & Eetk’fee De Vlik in Ospel. Hun receptie houden zij op zondagmiddag 15 januari 2023 vanaf 13:00 uur eveneens bij Hotel & Eetk’fee De Vlik. Voor beide activiteiten is iedereen van harte uitgenodigd.