IN DE LIMBURGER VAN MAANDAG 3 OKTOBER 2022

Door Louis Lena

Hans van den Boom vervult een interessante dubbel-functie bij de Ospelse voetbal vereniging. Hij is voorzitter en hoofdtrainer. Hij benadrukt dat de vereniging door veel mensen wordt gedragen.

Ospel geniet landelijke bekendheid door het Moulin Blues festival. Dit festival laat zien waarin een klein dorp groot kan zijn. Minder bekendheid geniet RKSVO, de plaatselijke voetbalclub, maar de prestatie is misschien wel net zo groot. Van de ruim 4000 inwoners is 12,5 procent lid van deze vereniging. Jeugdteams in vrijwel alle leeftijden, zes seniorenelftallen, één vrouwenteam en drie ploegen die in de 35+ competitie spelen (waaronder één vrouwenteam). OSPEL Hans van den Boom is voorzitter. Na er jaren zelf gevoetbald te hebben, heeft hij enige jaren in het financieel management van VVV gewerkt, is zes jaar hoofdtrainer geweest bij SV Heythuysen en SV Roggel en nu dus naast voorzitter ook nog hoofdtrainer. Een combinatie die om uitleg vraagt: „Gaandeweg vorig seizoen concludeerden we dat de chemie er niet meer was tussen toenmalig trainer Huub Joosten en de selectie van RKSVO. We hebben op een goede manier afscheid van elkaar genomen en bij de laatste competitiewedstrijden heeft oud-speler Chesron Geuns de coaching voor zijn rekening genomen. Nadat hij in de eerste wedstrijd vorig seizoen geblesseerd was geraakt, besloot hij zijn actieve spelerscarrière te beëindigen.” Duo-trainerschap Geuns was al in het bezit van een trainersdiploma en het lukte de ploeg onder zijn leiding de nacompetitie te ontlopen. „Daarna hebben we de vacature opengesteld, maar we vonden niet de man die we zochten”, zegt Van den Boom. „We hebben een selectie met veel talent. Uiteindelijk is de constructie bedacht waar we het meeste heil in zagen: in feite een duo-trainerschap van Chesron en mij.” Gevraagd hoe het zit als de voorzitter ontevreden is over de hoofdtrainer is het antwoord: „Daarvoor hebben we een technische commissie met een aantal oud-eerste-elftal spelers. Die gaan over het technisch beleid inclusief de beoordeling van de trainer. Als voorzitter bekrachtig ik hun beleid.” De ambities zijn om dit seizoen mee te spelen om een periodetitel. „Onze klasse lijkt sterker te zijn dan vorig jaar. Naast de drie periodekampioenen van vorig jaar zijn Brevendia (3B) en Melderslo (3D) erbij gekomen, terwijl de promovendi Laar en Hegelsom vorig seizoen sterk presteerden. Het belooft een erg interessant seizoen te worden”, concludeert Van den Boom. Dat het bij RKSVO niet alleen om voetbal en de selectie draait bewijst de samenwerking met Jong Nederland en met de lokale handboogvereniging. Rondom deze wedstrijddag waar vier teams thuis speelden is een feest georganiseerd: het Welcome Back weekend, met disc-jockeys, springkussens en korting in de kantine. Tijdens de wedstrijd tegen Baarlo liep die aardig vol, voor de sfeer jammer dat die wedstrijd verloren ging.

Wedstrijdverslag:

RKSVO verliest nipt van Baarlo Twee teams die hun eerste wedstrijd verloren, RKSVO en Baarlo, streden in Ospel om de eerste punten. Het was een gelijkopgaand duel, waarin de verdedigers de baas waren over de aanvallers. Aan beide kanten waren enkele kansjes te noteren, maar het bleef lang 0-0. Naarmate de tijd verstreek daalde het niveau. De thuisploeg probeerde het met lange ballen, maar vaak kwamen die niet aan. Baarlo, technisch wat beter, werd sterker. Slordig uitverdedigen leidde de 0-1 in. Invaller Freek Berghuis strafte het af. Hij omspeelde de Ospelse keeper en tikte de bal in het lege doel. RKSVO probeerde meer druk te zetten in de slotfase, maar het leverde niets op. Na enkele overtredingen werd het op het laatst nog grimmig, met twee gele kaarten bluste scheidsrechter Clijsen het beginnend vuurtje. Hierdoor blijft RKSVO op nul punten staan dit seizoen.

Bron: De Limburger