In het dorp van ooievaars en Johma Salades vond afgelopen weekend weer het Losser Tournament plaats. Aan dit toernooi doet RKSVO al 11 jaar aan mee. Zo ook dit jaar, dit keer met de J015-1.

Op vrijdag vertrokken we vanaf de Houwakker met de bus van Ghielen vol goede moed en zin naar Losser. Hier kwamen we rond 1830u aan en konden we nadat we ons bij de (top) organisatie gemeld te hebben, de tent inrichten, luchtbedden oppompen, bankjes halen, ranja klaar maken. Hierna kon er volop gevoetbald worden en de vele stormbanen op. Voor de leiders een moment om local “hero” Erwin Berger te supporten met z’n jaarlijkse optreden.

Na een zeer onrustige warme nacht, was iedereen al rond de klok van 07u klaar wakker. Het uitgebreide ontbijtpakket konden we vanaf 08u ophalen en konden we gezamenlijk ontbijten. Na het ontbijt konden we ons rustig gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd van het toernooi tegen SV Wippolder J015-1.

RKSVO was zeker niet minder dan Wippolder, maar door een ongeïnspireerde indruk, kwam het al snel 2-0 achter, helaas kwam de aansluitingstreffer van Lars Looijen te laat en werd er onnodig met 2-1 verloren.

Na een kleine “donder” speech, waarin werd aangegeven dat alles om het toernooi heen erg leuk is, maar we vooral ook komen om te presteren en alles te geven voor elkaar in wedstrijden.

RKSVO speelde de 2e wedstrijd tegen ( de uiteindelijke toernooi winnaar) SV de Esch uit Oldenzaal. Vanaf de eerste seconden een heel ander gemotiveerd RKSVO aan de aftrap. Al in de 1e minuut werd Viktor diep gestuurd en hij schoof de bal langs de keeper 1-0. Hierna was het hard werken tegen een echt goede ploeg, helaas viel de 1-1 al vrij snel. RKSVO herpakte zich goed en werd zelf ook steeds gevaarlijker en kwam verdiend op een 2-1 voorsprong door Daan van Bussel. Een topresultaat en teamprestatie en een goed herstel na de 1e wedstrijd.

De 3e wedstrijd speelden we tegen Rigtersbleek J015-1, wederom een sterke ploeg die voor ons een maatje te groot bleek, deze werd terecht met 2-0 verloren.


Bij het Losser Tournament gaan de nummers 1 en 2 naar J015 poule hoog, en de nummers 3 en 4 naar poule laag. Echter laag en hoog zit weinig verschil tussen, we waren met RKSVO de enige 2e klasser en speelden non-stop tegen 1e klassers/hoofdklassers en divisie ploegen.

In de nieuwe poule speelden we op een bloedhete zaterdagmiddag onze 1e wedstrijd uit de nieuwe poule. Vele pijntjes, de hitte, slaapgebrek, moesten we aantreden tegen gastheer SV Losser J015-1. De laatste keer op zaterdag 20 minuten knallen en alles uit jezelf halen voor een goed resultaat. RKSVO was de betere ploeg en Viktor maakte de verdiende 1-0, waar het ook bij bleef. Een top prestatie na een vermoeide dag.

Vanaf 17u stond de BBQ aan voor de spelers en leiders en de rest van de avond konden de spelers zelf invullen, met CL Finale voetbal, zelf voetballen met andere teams en zelf voetbalspellen spelen. Ondertussen verliet onze “toekan” Daan Janssen Losser, om de mannen van RKSVO 1 te helpen in strijd om handhaving op zondagmiddag.

Waar de vorige nacht erg onrustig was, was het nu vanaf 0.30u erg rustig en lag iedereen er op tijd in en pakte z’n welverdiende uurtjes rust.

Na het ontbijt, volgde onze 2e wedstrijd in de poule, dit was tegen SV Losser J015-2, waar ons van te voren door de leider werd vertelt dat hun beter waren dan Losser J015-1, bleek dit ook zo. Waar er door beide teams goed gevoetbald werd tot aan de 16 meter, waren kansen schaars in deze gelijk opgaande pot… Totdat SV Losser 3 minuten met een bal achter onze verdediging de spits vrij voor Kee zette, en koelbloedig de 1-0 maakte. Dit was ook de uitslag. Geen goed begin van de dag qua resultaat, maar qua veldspel en bereidheid naar elkaar toe zeker wel!

Onze laatste wedstrijd in de poule speelden we tegen Neto J015-1, er werd vooraf verteld, als we 1e in de poule willen worden, we met ruime cijfers van Neto moeten winnen en meteen gas naar voren moet gegeven worden, al snel werd duidelijk dat RKSVO een maatje te groot was voor Neto, maar liefst 4 doelpunten van onze doelpuntenmachine Viktor werd er gewonnen met 4-1. Hierdoor was RKSVO afhankelijk van SV Losser J015-1 – SV Losser J015-2, gooiden hun het op een akkoordje? Deden ze hun sportieve plicht? Ja is het antwoord! Onder toekijkende RKSVO spelers en staf werd deze wedstrijd 0-0, waardoor we poulewinnaar waren.

Doordat we poulewinnaar waren speelden we voor plaats 1 en 2, dit deden we op het heetst van de dag om 1445u tegen BV Veendam, dit waren spelers die 3 koppen groter waren dan onze spelers, dit was de eerste 5 minuten goed te zien, veel ontzag en schrik vanuit Ospelse zijde, aanval op aanval werd er op onze goal afgevuurd door Veendam.. Totdat we op de middenlijn een vrije trap gekregen, deze werd erin gebracht door Tijn, de bal kwam voor de voeten van Flin, hij passeerde een speler en schoot hem hard en hoog achter de doelman 1-0 voor RKSVO, niet verdiend maar wel zo lekker! Hierna werd het overleven en met meer geluk dan wijsheid, kwamen we de aanvallen door. Tot de laatste minuut, Veendam kreeg aan de zijkant van de ons 16m een vrije trap.. onze 5 meter stond met 12 spelers vol, waardoor Kee en onze spelers het erg lastig hadden om de grote spelers aan de kant te krijgen. De vrije trap vloog erin 1-1… echter de scheidsrechter had een duwfout gezien t.o.v. kee en keurde de goal af, dit tot woede van Veendam spelers. Hierop volgde meteen de centrale omroep: “wedstrijd veld 3, het is nu tijd!” waardoor er een uitbundige vreugde was bij de groep en ouders.

Hierna konden de spelers zich douchen en de finale hoog bekijken van dit toernooi. Wat waren we trots dat we van de winnaar SV De Esch hadden gewonnen in onze 1e poule. Aansluitend vond de prijstuitreiking plaats en konden we met een groter beker richting Ospel!

Via deze weg willen we de support van ouders op locatie en vanuit het thuisfront bedanken!  We kunnen terug kijken op een mega sportief toernooi, waar alle spelers alles uit zichzelf moest halen en voor het team te werken om dit resultaat te krijgen. We mogen echt trots zijn op elkaar wat we met elkaar gepresteerd hebben + het belangrijkste, heel veel plezier en gelachen hebben met elkaar en mooie herinneringen hebben gemaakt, die ons nog lang bij zullen blijven!