Voetbal is een prachtige sport waar vele sporters/leden iedere week veel plezier aan beleven. Helaas is voetbal ook een blessuregevoelige sport en hebben de leden dan ook wel eens te maken met een lichte en soms ook een ernstigere blessure. Om de risico’s en gevolgen van blessures zo klein mogelijk te houden zijn RKSVO en Fysio Ospel een aantal jaren geleden een samenwerking aangegaan.

De samenwerking tussen RSKVO en Fysio Ospel is gestart met de selectie van RKSVO. Dit houdt in dat Fysio Ospel 1 à 2 keer per week op de voetbalclub aanwezig is om de selectiespelers te beoordelen, onderzoeken en preventief te behandelen. Dit met als doel om de selectie zo fit en klachtenvrij mogelijk te laten presteren en zo een steentje bij te dragen aan de sportieve successen binnen RKSVO.

Echter wil Fysio Ospel er voor alle leden van RKSVO zijn. Vandaar dat er op de maandagavond ook een sportspreekuur in het leven is geroepen voor alle leden van RKSVO. Tijdens het sportspreekuur zullen de klachten worden beoordeeld/ onderzocht en zal er hierna duidelijk worden gecommuniceerd wat er nodig is om de klachten aan te pakken/ te verminderen. Het sportspreekuur is iedere maandagavond van 18:00 tot 19:00 uur in de praktijk van Fysio Ospel, Aerthijsplein 5 te Ospel. Dit spreekuur is kosteloos voor alle leden van RKSVO. Mocht u graag gebruik willen maken hiervan kunt u zich telefonisch aanmelden, telefoonnummer: 0495-625400.

Indien er verdere behandeling nodig is zal dit voor rekening van de speler/lid zelf komen. Wanneer je een aanvullende verzekering met fysiotherapie dekking bij de zorgverzekeraar hebt afgesloten, worden de behandelingen volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Fysio Ospel heeft namelijk met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract.

Naast het beoordelen/behandelen van blessures is Fysio Ospel ook gericht op het vlak van preventie. Zo zijn we sinds kort begonnen met een testbatterij waarbij we sporters op o.a. lenigheid/ mobiliteit, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen/conditie testen. Na het uitvoeren van deze sporttesten zijn we goed in staat om de sporter gericht te adviseren en een op maat gemaakt oefenschema mee te geven waar ze dan mee aan de slag kunnen gaan om ook toekomstige blessures voor te zijn en ervoor te zorgen dat iedereen klachtenvrij tegen een balletje kan trappen.

Fysio Ospel