Het is Baarlo niet gelukt om in eigen huis het in degradatiestrijd verkerende RKSVO te bedwingen. Bij de rust leken de roodzwarten met een 2-0 voorsprong op koers te liggen voor een zege. In de vanuit Baarloos perspectief zeer matige 2e helft werd deze riante voorsprong in een tijdsbestek van nog geen vijf minuten verspeeld en kwam een veerkrachtig RKSVO verrassend en zeker niet onverdiend alsnog langszij (2-2).

De opening van het duel tussen Baarlo en RKSVO begon veelbelovend met voor beide teams een kans op een vroege openingstreffer. Al in de 2e minuut was Rik Schotman voor Baarlo met een omhaal dichtbij een treffer, maar zag de bal rakelings het doel missen. Nog geen twee minuten later moest Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg gestrekt naar de hoek bij een vrije trap van RKSVO om een Ospelse treffer te voorkomen. Daarna nam Baarlo het heft meer in handen wat halverwege de eerste helft succes opleverde. Frank Peeters bracht met een uitgekiende pass door het centrum Sander Gulev in stelling, die vervolgens RKSVO-doelman met een doeltreffende lob kansloos liet: 1-0. En op slag van rust was het Jeffrey Arents die op assist van Dennis van de Vinne Baarlo resoluut naar een 2-0 voorsprong schoot en in een zetel voor een zege leek te zetten.

Dat werd in de 2e helft echter gelogenstraft door RKSVO. Met slordig, onnauwkeurig spel en daaruit resulterend veelvuldig balverlies gaf Baarlo het initiatief volledig uit handen. Daarmee RKSVO in de kaart spelend, dat zodoende de kans werd geboden om steeds meer op te duiken voor het Baarlose doel. Wat in de 73e minuut tot de onvermijdelijke aansluitingstreffer leidde voor de Ospelse ploeg. Vrij voor doel en met wat fortuin was Colin Beenders met zijn inzet via Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg doeltreffend: 2-1. Pal daarna werd RKSVO tot 10 man gereduceerd door een 2e gele kaart voor Daan Creemers. Ondanks deze tegenvaller wist de ploeg enkele minuten later al de gelijkmaker te produceren, Uit een hoekschop trof de volkomen vrijgelaten Robin de Bruin met een fraai schot het Baarlose doel: 2-2. Met een man meer situatie en nog een kwartier te spelen bleek een tandeloos Baarlo niet bij machte om RKSVO alsnog op de knieën te dwingen. Integendeel, de Ospelse ploeg trok de puntendeling vrij gemakkelijk over de eindstreep.

Verslag en foto’s: Len Gielen (VV Baarlo)